vineri, 20 mai 2022

PENSIUNEA "CASA VECHE"

 

MINIVACANTA DE PRIMAVARA (v)

Daca ieri va povesteam cat de frumos este la Conacul Secuiesc, azi va povestesc de o experienta mai putin placuta.

De la Coltesti Alba, am pornit spre Maldaresti. Fiind week-end-ul cu 1 Mai, in zona Valcea foarte greu am gasit cazare. De fapt la “Casa Veche” pe Booking am gasit o singura camera libera. O camera ceva mai micuta. Ok, nu mai cautam, rezervam aici. Din fotografii se vedea ca arata bine.

Realitatea a fost insa alta.

Desi am sunat inainte sa ajungem pentru a anunta ca intarziem, cand am ajuns nu era nimeni in curte. Pustiu. Am revenit cu telefon si proprietarul ne-a comunicat ca va intarzie aproximativ 10 minute si sa asteptam in curte. De acord. Bine ca era curtea plina de fotolii si scaune. Intr-adevar, dupa cele 10 minute, a aparut proprietarul si ne-a spus ca cineva a anulat rezervarea si ne vor da o camera mai mare.

In acel moment am avut asa o senzatie ca ceva nu se leaga. Ne-a aratat camera care, intr-adevar era imensa si curata (pe unde vede soacra), numai ca, in momentul in care a deschis usa, ne-a lovit un miros extrem de greu, aproape irespirabil. Mi-as fi dorit sa plecam imediat de acolo, insa eram amandoi extrem de obositi, asa ca am renuntat la idee. 




Am intrebat ce putem servi la cina si atunci a zis sa mergem impreuna sa vorbim cu tatal proprietarului, pentru ca el se ocupa (hopa, deci era cineva la pensiune care ne-ar fi putut caza, fara sa mai asteptam).

Cand am mers in sala de mese, acelasi aer aproape irespirabil. Tot povestindu-ne proprietarii ca toata mobila veche, masiva care se afla in pensiune este mobila adusa in afara si tratata pentru a arata bine, ne-am dat seama ca acele mirosuri sunt de la tratamentele aplicate mobilei.





Sala de mese avea iesire si spre curte: o minunatie, mare, cu loc de joaca, chiar frumoasa. Intr-un colt al gradinii era amenajat un gratar cu toate dotarile.






Am intrebat ce ne pot prepara din pui si raspunsul a fost ca nu au decat carne de porc si peste. Ok. Sotul a servit un cotlet la gratar cu cartofi prajiti si salata de varza si 50 ml tuica, iar eu am servit un pastrav la gratar cu mujdei si mamaliguta, fara orice alta garnitura.

Cat timp ne-a fost pregatita cina, am mers in camera si am vrut sa deschid geamurile. Ei bine, am renuntat si l-am rugat pe sotul meu sa se ocupe de aceasta operatie, pentru ca paienjenii erau acolo ca la ei acasa. In final, am reusit sa deschidem geamurile si sa aerisim cat de cat.

In camera, patul foarte confortabil, lenjeria foarte curata. In schimb, cand vrei sa te uiti la TV, ai senzatia ca te intorci in anii 80, cand se foloseau antene si totul se vedea “cu purici”.

Acea senzatie ca ceva nu se leaga, am lamurit-o noaptea tarziu: desi pe booking aparea ca fiind rezervata in totalitate, de fapt noi eram singurii turisti cazati.

A doua zi dimineata, am servit un mic dejun obisnuit, dupa care a urmat partea foarte interesanta: cina si micul dejun pentru 2 persoane au costat la fel de mult ca si cazarea.

Imi pare rau, dar aici nu voi reveni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu