JURNAL PENTRU SAPTAMANA
22.06.2020-28.06.2020
Afara: Vremea a fost placuta. Desi toata saptamana
cei de la INMH au anuntat tot felul de coduri, cand galbene, cand portocalii, a
plouat doar putin pe la inceputul saptamanii. In rest a fost cald si placut.
Ma gandesc: Ca, de
cand nu am mai scris pe blog, am devenit matusica de nepotel pentru a sasea
oara, ceea ce m-a bucurat tare mult. Mihai a reusit de a terminat lucrarea de
licenta si a depus-o, urmand sa o sustina pe 2 iulie. Am lucrat de la birou
saptamana ce tocmai a trecut, iar acum suntem iar in telemunca.
Sunt recunoscatoare: Pentru
ca, la capitolul conserve, pana acum sunt “in grafic”. Din cirese si visine am
facut compot, am pus la borcane cu aspirina pentru prajituri si am facut si
lichior. Din visine am facut si putina dulceata. Am reusit de am facut si
siropul de menta, am pus la congelator pentru iarna, am uscat pentru ceaiuri si
am facut si….lichior. Am facut sirop de ghimbir si dulceata de ghimbir. Si,
pentru ca mi-a ramas putin ghimbir ras de care ma tot incurcam, iar pe foc
aveam gemul de capsuni, l-am pus acolo. A iesit o minunatie de gem, asa ca voi
incerca sa fac si din zmeura aceeasi combinatie.
Ce mai lucrez: Nu am reusit sa lucrez deloc. Cred ca va mai
dura ceva timp, pana cand voi reusi sa mai pun mana pe croseta, andrele sau ac
de cusut.
Citesc/ma uit/ascult
ascult...nimic.
ma uit…nimic.
recitesc...”Bucuria de a nu fi perfecta” de Riri Sylvia Manor.
Pentru a ca fost post, la mare cautare au fost supele crema de
ciuperci si legume coapte; tocanita de legume si varza calita.
Si, pentru ca au fost multe dezlegari la peste, am facut
saramura, biban de mare la cuptor cu garnitura de ciupercute trase la tigaie,
hamsii prajite cu mamaliguta si nelipsitele icre.
Un citat:
"Iubirea nu e târg: te iubesc pentru că mă iubești. Iubirea este o
certitudine: te iubesc pentru că te iubesc!" - Liviu Rebreanu
Planuri pentru saptamana viitoare:
A aparut zmeura, asa ca trebuie sa fac
dulceata de zmeura simpla si cu ghimbir, sirop de zmeura si….lichior😊. Desi
nu suntem consumatori de bauturi alcoolice, anul acesta este primul an in care
fac lichioruri. Motivul pentru care le-am facut este acela ca sunt gustoase,
rafinate, naturale si, puse in sticle frumoase, pot reprezenta un foarte frumos
cadou.
Au aparut si caisele romanesti. Din ele fac
nectar, gem si compot. Sper sa am timp in aceasta saptamana sa fac si o portie
de zacusca de dovlecei.