miercuri, 21 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT


RENOVARE APARTAMENT – PARTEA A OPTA

Iata-ne ajunsi si in cea de-a patra saptamana de santier. Deja suntem toti obositi, agitati, nimic nu mai este la locul lui, iar daca, Doamne fereste ne trebuie ceva anume este un chin sa gasim. Insa, cu ajutorul Bunului Dumnezeu sper sa terminam.
De acum totul greul il ducem noi, pentru ca meseriasii si-au terminat treaba. Singurul care mai vine este Cornel, pentru a termina de gletuit holul. Astfel ca, dupa modelul lor, in aceasta saptamana am lucrat si noi zi lumina, organizati in echipe: dimineata tata, socrelu si Mihai; dupa-amiaza: eu, Radu, Andreea si Florin.
In primele zile, tata si socrelu nu au putut sa vina, asa ca principalul muncitor a fost.....Mihai. A terminat de slefuit la el in camera si a dat cu amorsa.Dupa-amiaza, Radu a slefuit la Andreea in camera, eu am vopsit ornamentele de piatra din balcon, iar Cornel a gletuit holul.
In a doua parte a saptamanii, au venit si parintii, astfel ca am reusit ca pana la sfarsit sa terminam de zugravit dormitoarele si holul.
La finalul celei- de-a patra saptamani, santierul nostru dadea semne ca se apropia de final, cu pasi mici, dar siguri. Astfel:
-       dormitoarele erau zugravite, urma slefuirea si lacuirea parchetului din ambele camere;
-       holul era terminat de zugravit, urma sa punem parchetul si gresia (doar in apropierea usii);
-       intrau in renovare bucataria, sufrageria;
-       balconul trebuia dat cu amorsa si cu vopsea lavabila.
Si acum fotografiile:







luni, 19 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT

RENOVARE APARTAMENT – PARTEA A SAPTEA

Saptamana 16 august – 20 august a fost a treia saptamana de santier. In aceasta saptamana am ramas fara ajutorul lui Mihai, pentru ca el a plecat in concediu la mare, astfel ca forta de munca s-a diminuat.
            Asa cum va spuneam, Dumnezeu ne-a scos in cale multi oameni inimosi. Astfel, nea Gigel, cand a vazut ce a ramas in urma celor care au montat usile, ne-a intrebat daca facem singuri glafurile. Daca nu ne descurcam ne poate ajuta dansul. Nu am fost siguri ca ne putem descurca singuri, nu trebuia aplicata o simpla tencuiala, ci trebuia indreptat totul, in multe locuri aplicand chiar bucati de rigips. L-am intrebat cat ne costa si ne-a raspuns ca 250 lei.
Pe de alta parte, vazand cat de bine a lucrat la baia mare, am stabilit cu totii, in consiliul de familie fulger pe care l-am avut, sa il intrebam, cat costa baia mica: indreptat peretii cat de cat, gletuit, slefuit gletul si dat cu vopsea lavabila de doua ori. Eram convinsi ca putem sa facem si noi aceste lucrari, insa eram constienti ca ne apuca iarna locuind in santier. Drept pentru care l-am intrebat si, cand ne-a raspuns ca manopera este de 300 lei, am hotarat cu totii sa acceptam.
Bineinteles ca am putut sa acceptam aceste oferte, datorita prietenilor si parintilor care ne-au sarit in ajutor si ne-au sustinut material. Dumnezeu sa le rasplateasca dupa inima lor mare.
Si nu ne-a parut rau, pentru ca omul a muncit „zi lumina” toata saptamana. Venea dimineata la 6,30 si pleca seara in jur de ora 22,00. Stand foarte aproape, la pranz facea o pauza de 1 ora, mergand sa serveasca masa impreuna cu sotia.
Mihai, inainte de a pleca, a reusit sa spele  peretii in camera lui si, sub atenta indrumare a lui nea Gigel si a baiatului care ne punea faianta, a inceput sa gletuiasca peretii. Faiantarul, vazand ca Mihai este necajit ca nu reuseste sa termine de gletuit peretii, i-a spus sa plece linistit ca termina el de gletuit.
Tatal si socrelul au fost si ei convocati in aceasta saptamana pentru a spala peretii la Andreea in camera si pe hol si pentru a scoate gresia de pe hol. Ei lucrau dimineata, eu si sotul meu continuam dupa-amiaza. Faiantarul, vazand ca nea Gigel sta pana noaptea tarziu si munceste, nu s-a lasat nici el mai prejos, asa ca, dupa ce termina ceea ce avea el de facut i se alatura sotului si amandoi gletuiau.
Tot in aceasta saptamana au venit si instalatorii de au montat obiectele sanitare in baia mare si de a face legaturile cu instalatia de la centrala. De asemenea, au ridicat centrala mai sus pe perete, pentru a putea inlocui in balcon geamul care era spart.
Spre sfarsitul saptamanii au venit si lucratorii care trebuiau sa puna plasele de tantari la dormitoare, sa le inlocuiasca pe cele de la balcon si sa inlocuiasca geamul spart.
Si, pentru ca nici nu se punea problema de a gati (aragazul era folosit doar pentru a face cafea) mama si socrela au fost cele care au trimis mancarea. Tot ele au fost si cele care ne-au pus cea mai mare parte a conservelor pentru iarna. Dumnezeu sa le dea sanatate. Mama a fost cea care, in toata aceasta perioada, a spalat si calcat rufele murdare pe care i le trimiteam.

Astfel ca, la sfasritului celei de-a treia saptamani, situatia era urmatoarea:
-       Cele doua bai au fost finalizate;
-       S-a pornit centrala, s-au facut probele si s-a dat drumul la apa calda, bineinteles nu fara o veste oarecum proasta: centrala are o vechime de 12 ani, timp in care nu am inlocuit absolut nimic la ea. Acum, instalatorii au spus ca pompa de apa functioneaza extrem de greu si acest lucru afecteaza si sistemul electronic. In octombrie urma sa facem revizia centralei (tot cu acesti muncitori), asa ca i-am spus sa cumpere pompa, sa vina sa o monteze, dar sa faca si revizia. Asa au si facut, astfel ca sambata totul era rezolvat.
-       Camera lui Mihai era gletuita integral si slefuita doar pe jumatate;
-       Camera Andreei era gletuita;
-       Holul era spalat si pe jumatate gletuit. De gletuirea holului s-a ocupat Cornel-faiantarul.

Fotografii de pe santier:
holul, spre usa de la intrare, pregatit pentru gletuit

holul, partea dinspre dormitoare, pregatit pentru gletuit
camera Andreei gletuita

baia mare aproape finalizata

camera lui Mihai gletuita



duminică, 18 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT

RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A SASEA

Sambata, 6 august, fiind zi de sarbatoare, ne-am odihnit, multumiti ca in saptamana ce tocmai se termina lucrarile avansasera tare bine, astfel incat ne asteptam ca dupa inca o saptamana de trait pe santier sa ne linistim.
            Instalatia la centrala era inlocuita in proportie de 70%. Mai erau de facut legaturile la bai si bucatarie si de ridicat centrala pentru a putea inlocui geamul spart de la balcon.
            In baia mare peretii erau tencuiti, iar instalatia sanitara a fost inlocuita. Urma sa fie construit postamentul pe care trebuia asezata cadita si cabina de dus, pusa faianta in interiorul cabinei, precum si gresia in toata baia.
            In baia mica deja gresia si faianta au fost date jos de pe pereti.
            In cele doua zile de sarbatoare am mai prospectat piata, am facut unele cumparaturi, precum si calcule sa vedem cum stam cu bugetul.
            Incet-incet, iata-ne ajunsi in a doua saptamana de santier, saptamana in care toate planurile si calculele au fost date peste cap.
            Marti, 9 august, au venit urmasii mesterului Manole sa monteze 7 usi. Dau Slava lui Dumnezeu ca nu au fost mai multe, pentru ca cred ca ramaneam doar cu zidurile ce faceau legatura cu celelalte apartamente.
            In momentul in care au venit, cei 2 „mesteri” s-au uitat cu multa „luare-aminte” si au decretat: trebuiesc sparte zidurile pentru ca usile sunt mai mari. Mihai, baiatul nostru, i-a intrebat pe cel ce se pretindea sef de lucrare: „Bine, dar nu este mai usor sa taiati usile?”. Raspunsul a fost plin de aroganta si menit sa arate ce mester este el: „Mai baiatule, ma doare inima sa tai usile. Asa, pun ciocanul pe pereti si rezolv problema”. Mesterul care ne tencuia, precum si cel care punea gresia i-au spus ca, daca tot e pus sa darame din pereti, sa foloseasca un flex. Raspunsul, la fel de arogant, a fost ca nu-l invata nimeni pe el meserie.
            Baiatul m-a sunat, am plecat de la serviciu impreuna cu sotul, am hotarat sa-i dam afara, insa cand am ajuns peretii deja erau zob facuti si se incepuse la montajul usilor. Raul era facut, asa incat i-am lasat sa-si faca treaba.
            Seara, cand sa plece, imi arata factura cu diferenta de plata si imi adauga: la ce vedeti acolo, mai puneti montajul usilor si taiatul a 3 dintre ele (desi au spart peretii, acestea trei au trebuit sa fie taiate). In momenul acela am crezut ca vad negru in fata ochilor, asa ca i-am spus:
            Pentru ca am cumparat mai mult de 3 usi, am reducere de 10 lei la usa la care se adauga montajul. Am dat avans 500 de lei, deci mai am de plata 2153 lei. De taiatul usilor nu a spus nimeni nimic atunci cand am fost la magazin si am facut comanda. Avand in vedere ca factura nu cuprinde si montajul, nu platesc acum decat usile asa cum reiese din factura, urmand ca maine sa ajung la firma. In acel moment mi-a smuls banii din mana (bine ca nu aveam mai mult decat trebuia) si a iesit pe usa.
            A doua zi am fost la magazin si i-am povestit patronului de dezastrul provocat in urma montarii usilor. Cu o nonsalanta iesita din comun, mi-a raspuns: „Doamna, acum ce sa facem. Mortul de la groapa nu se mai intoarce”. La care i-am raspuns: „Asa este, nu se mai intoarce, drept pentru care aveti doua solutii: ori veniti si imi reparati peretii, ori nu va platesc montajul si taierea usilor”. Cu regret a acceptat a doua varianta, cu conditia sa nu fac reclamatie.
            Seara, dupa ce toti mesterii priceputi sau mai putin priceputi au plecat, am ramas noi, cei ai casei si, dupa un moment de mare soc, ne-am dat seama ca trebuie sa renovam ACUM, si nu mai tarziu, tot apartamentul.
            Alte calcule, alte ganduri, alte telefoane. Ne-au sarit in ajutor parintii, bunica si, cel mai important, PRIETENII. Oameni minunati care au fost si sunt alaturi de noi si care ne-au dat puterea de a merge mai departe. Le multumesc din suflet.
            Nu am avut taria de a fotografia dezastrul din casa.
            Dupa un consiliu fulger de familie, am stabilit cu totii ca, in timp ce mesterii isi fac treaba lor, noi sa incepem sa spalam in dormitoare peretii de huma, sa gletuim si, la final sa dam cu vopsea lavabila. Asa, cu ajutorul lui Dumnezeu speram sa terminam in acelasi timp cu muncitorii.

            La sfarsitul celei de-a doua saptamani santierul arata cam asa:

peretii spalati la Mihai in camera

camera Andreei (urmeaza sa intre si ea in renovare)

gletuirea peretilor in camera lui Mihai
baia mica are peretii tencuiti

baia mare are gresia si faianta pusa, suportul
pentru cadita construit

vineri, 16 septembrie 2016



RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A CINCEA


            Marti dimineata, echipa s-a prezentat la lucru, au desfacut toata instalatia sanitara veche si, asa cum au promis, au turnat sapa. Dupa care ne-au spus ca trebuie sa gasim zidar neaparat pentru ca ei nu pot continua lucrarile in baie pana cand peretii nu sunt reparati si gletuiti si nici nu pot astepta prea mult, intrucat sunt chemati si la alte lucrari.
            Au fost date telefoane la prieteni si cunoscuti pentru a gasi un zidar. Intr-un final, seara tarziu l-am gasit pe nea Gigel, vecinul unui domn care ii face mici reparatii bunicii noastre, Ica. A venit, a vazut ce trebuie facut, ne-a spus ca manopera pentru zidit, gletuit si dat cu vopsea lavabila este de 500 de lei. Am acceptat, asa ca ne-a dat lista de materiale si a spus ca ne vedem a doua zi. Vazand cat de mult este de lucru, pretul cerut pe manopera ni s-a parut corect.
            O noua seara prin magazine. De fiecare data cand am mers sa cumparam materiale, am constatat ca Dedeman este magazinul unde gasim exact ceea ce ne trebuie, iar preturile sunt mai ieftine comparativ cu celelalte magazine, drept pentru care am renuntat de a mai colinda peste tot. Pentru materiale am mers, vorba romanului: „punct ochit, punct lovit’.
            Dupa ce am cumparat materialele de zidarie, pentru ca tot era seara tarziu si nu mai puteam face nimic, am zis sa profitam de timpul care mai ramasese pana la inchiderea magazinului si sa ne uitam la cabine de dus. Spre marea noastra bucurie, consultantul din acea seara a fost extrem de amabil si ne-a raspuns la toate intrebarile noastre.
            Din start am respins ideea cabinelor de dus pe role, pentru ca sunt destul de greu de intretinut. Apa fiind dura, cu timpul, se vede foarte urat in cantul rolelor. Pe de alta parte, m-am gandit ca nu sunt nici foarte rezistente si nici aspectuoase (din punctul meu de vedere. Stiti cum e; nu e frumos ce e frumos, e frumos ce place fiecaruia).
            In showroom-ul magazinului aveau afisate trei tipuri de cabine de dus, foarte frumoase si rezistente. Ceea ce le deosebea era modul de deschidere a usilor, lucru reflectat si in pret.
            Tot in showroom am vazut lavoare foarte frumoase de sticla, asa ca, in momentul in care s-a dat semnalul de inchidere a magazinului, stiam ce voiam pentru baie: cabina de dus cu usa cu deschidere simpla si lavoar de sticla.

            Muncitorii aveau front de lucru, asa ca a doua zi am pornit prin oras pentru a cauta usi. Toata lumea ne-a indreptat spre fima Kikidoor SRL. Ajunsi acolo ne-au placut modelele de usi pe care le aveau, am dat comanda si am fost programati pentru montajul lor in termen de o saptamana, ceea ce ne avantaja sperand ca renovarile se vor apropia de sfarsit. Ce a urmat la montaj a fost ceva de cosmar, lucru despre care am sa va povestesc pe larg intr-o noua postare.

joi, 15 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT

RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A PATRA

Desi am promis ca intr-o postare viitoare am sa va povestesc despre cautarile noastre pentru a ajunge la o baie frumoasa si ieftina, prefer sa va povestesc combinat: lucrarile care au avut loc si cumparaturile facute.
La inceput de august, au venit baietii care ne fac circuitul la centrala si au spus ca se ocupa ei si de instalatia sanitara. Stiind ca sunt baieti harnici si priceputi am acceptat si le-am promis ca scoatem noi faianta de pe pereti.
Deci, week-endul de la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august a fost un week-end de foc pentru sot, baiat si viitorul ginere. In urma unei munci titanice, care s-a lasat, din pacate, si cu un accident ce l-a tinut pe viitorul nostru ginere in concediu medical o saptamana, au reusit doar atat:



  
Duminica seara, meseriasii, vazand ce am reusit sa facem ne-au propus sa vina ei si sa sparga faianta si gresia in cele doua bai. Am acceptat, in ideea ca totul se va face mai repede si vom scapa de santier. Desi intial au spus ca fac asta ca sa ne ajute, in final, dupa ce au spart in baia mare, ne-au cerut 100 de lei de persoana (au fost trei persoane), asa ca la baia mica le-am spus STOP.
Luni, 1 august, muncitorii au venit devreme si au muncit cu spor, insa lucrurile s-au complicat, asa ca nu au avut cum sa avanseze cu lucrarea cum si-au propus.
Atfel, faianta fiind pusa cu ciment de constructie si cu foarte multi ani in urma, in momentul cand a fost sparta, a cazut si intreaga tencuiala de pe perete. Intrucat cada a fost mai mare decat dimensiunea baii, muncitorii care au construit blocul, au gasit de cuviinta sa faca un sant in perete, astfel incat cada sa intre in baie. Pe de alta parte, aceeasi muncitori, intai au pus cada direct pe placa de ciment si au zidit-o, dupa care au turnat sapa si uite asa ne-am trezit cu o diferenta de nivel, fiind necesara turnarea sapei.






Seara, cand muncitorii si-au terminat ziua de lucru, ne-au spus ca trebuie turnata sapa, trebuiesc reziditi si gletuiti peretii si abia dupa aceea pot continua ei.
S-au oferit sa toarne ei sapa, spunand ca ne costa 200 lei. Stiind ca sunt seriosi am acceptat, desi pretul mi s-a parut putin cam mare. Nu aveam pe cine sa aducem intr-un timp atat de scurt si nu voiam sa riscam, astfel ca am acceptat. Dupa ce au plecat ei, am plecat si noi sa cautam materialele ce trebuiau cumparate. Programul de lucru al marilor magazine de profil a reprezentat pentru noi un mare avantaj (fiind la serviciu, nu puteam merge la cumparaturi decat seara tarziu).
Vazand ca lucrurile se precipita, cand am mers dupa materialele de constructii, am studiat si piata in domeniul mobilierului de baie. Lucruri multe, exces de marfa, insa atunci cand incepi sa cauti in amanunt este foarte greu de gasit ceva frumos (sau sunt eu prea pretentioasa).
            Deci, peste ceea ce am bugetat, la baia mare au intervenit cheltuieli suplimentare: materiale si manopera pentru zidit si turnat sapa.






marți, 13 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT


RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A TREIA


                  Acest prim santier, de refacere a circuitului de la centrala este foarte strans legat de cel de-al doilea – renovarea bailor, motiv pentru care in tot acest timp, printre picaturi am cautat informatii si idei pe internet.
                  Primul site pe care l-am studiat a fost cel al Adelei Pirvu., site care m-a ajutat sa privesc lucrurile in mod realist si organizat.
                  Am citit cu mare interes articolul „cum sa amenajezi casa cu buget mic si bun gust’ si am inceput sa urmez pasii recomandati de ea.
                  Primul pas a fost sa stabilim foarte clar ceea ce vrem. Adela Pirvu recomanda folosirea unui panou pe care sa fie puse poze cu ceea ce am vazut si ne place, cu ceea ce am dori, pentru ca puse astfel creeaza din ce in ce mai clara imaginea asupra aspectului final al bailor, lucru extrem de esential in renovarea ce a urmat. Nu am folosit panou, insa am folosit doua foldere: unul in care am adunat informatii despre renovarea bailor, iar cel de-al doilea pentru fotografii. Pentru a aduna fotografiile si informatiile, de mare ajutor a fost si de data aceasta internetul si, in special: Pinterest, Misiunea Casa, Adela Pirvu, precum si multe alte bloguri unde am gasit informatii mai mult sau mai putin detaliate.
                  Dupa toata aceasta munca de prospectare, a urmat o noua etapa si anume: citirea si sortarea tuturor informatiilor, pastrand, in final, doar pe cele care ne-au fost de un real folos si care am considerat ca se pot aplica bailor noastre.
                  Fiind bai intr-un apartament de bloc, sunt bai destul de mici si care, in plus nu au ferestre, doar aerisire.
             Am acordat mai multa atentie baii mari pentru ca baia mica (sau de serviciu) are dimensiunile destul de mici si multe schimbari nu am putut face.
                  Avand in vedere dimensiunile baii, am calculat, am masurat si am ajuns la concluzia ca ne-am dori o astfel de baie.
 (sursa: internet)
                  Inarmati cu aceasta fotografie, am pornit prin magazine si, dezamagire mare, acelasi raspuns: ei nu pot taia blatul asa, nu exista mobilier astfel facut. Drept pentru care, am inceput sa cautam si sa adaptam ceea ce ne doream la oferta disponibila pe piata, ocazie cu care am facut si bugetul pentru aceasta incapere.
                  Punctul de plecare in stabilirea bugetului a fost, conform celor citite la Adela Pirvu, planul de lucru.
                  Si aici am impartit totul in trei categorii:
a)    Ce nu se vede
a.    -instalatiile sanitare;
b.    Instalatia electrica;
b)    Ce se vede;
a.    Dotarile – de calitate, cu garantie si service pe perioada lunga;
b.    Finisajele – neutre, care sa acopere doar ceea ce se vede;;
c.    Mobilier – doar strictul necesar, fara a incarca spatiul inutil.
d.    Decoratiuni
c)    Ceea ce nu trebuie sa se vada
a.    Spatiile de depozitare.
                  La o prima prospectare a pietei am ajuns la concluzia ca pentru baie ne-ar cam trebui 14.500 lei. Mmmmmm, mult, extrem de mult pentru buzunarul nostru, asa ca ne-am pus serios pe studiat si cautat solutii.


Despre toata aceasta cautare, intr-o postare viitoare.

duminică, 11 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT


RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A DOUA


La final de iulie, am finalizat etapa a doua de la primul santier- refacerea circuitului la centrala termica – si anume, prospectarea pietei. In perioada in care fiul nostru a sustinut examenele de bacalaureat si admitere la facultate, nu am putut pregati casa pentru lucrari, asa ca am vizitat magazinele de specialitate in vederea achizitionarii materialelor.
Inainte de vizitarea magazinelor, am cautat informatii in ceea ce priveste calitatea tevilor de cupru. De mare ajutor au fost informatiile de pe site-ul „misiunea casa”.
Astfel, am aflat ca tevile de cupru ce pot fi folosite si pentru apa rece sunt cele care respecta prevederile SR EN 1057 sau au inscriptionat Cu-DHP.
In urma studiului de piata pe care l-am facut am ajuns la urmatoarele concluzii:

1.    Dedeman:
a.           La standul cu tevi era afis pus in care se preciza ca cei care folosesc tevi ce nu respecta prevederile SR EN 1057 o fac pe propria raspundere.
b.           Pentru tevile de aceeasi dimensiune au produse de diferite calitati, achizitionate de la diversi furnizori, lucru reflectat si in pret. (tevile au provenienta Turcia sau Germania).
c.            consultantii sunt persoane specializate care raspund la intrebarile clientilor in mod clar si corect, astfel incat acestia sa poata lua o decizie corecta, fara a fi influentati. De asemenea, sunt foarte bine pregatiti si amabili.
            Am notat preturile, dupa care am pornit spre un alt magazin.

2.    Artsani:
a.    tevile de cupru sunt asezate dincolo de vitrina cu piese mai mici, astfel ca esti in imposibilitate de a vedea produsul.
b.    La prima vizita, am abordat un consultant si l-am intrebat daca tevile pe care le au sunt in conformitate cu STAS-ul SR EN 1057.
Discutia a decurs astfel: respectivul consultant, s-a uitat la noi zambind si ne-a spus, putin ironic: sigur ca sunt conform STAS-urilor in vigoare. Am citit pe fata lui ca incearca sa ne duca cu zaharelul, asa ca am continuat: pot fi folosite pentru apa rece? Raspunsul a venit prompt de data aceasta: orice teava de cupru se poate folosi la apa rece.
            L-am rugat sa ne spuna preturile tevilor si ale celorlalte materiale si am plecat mai departe. Alt magazin, alte informatii.
c.            Dupa ce am terminat de adunat informatiile, cand am ajuns acasa si le-am centralizat am vazut ca preturile de aici sunt acceptabile, asa ca am facut o noua vizita. Ne-am adresat unui alt consultant, care a fost foarte amabil. La intrebarea noastra daca tevile sunt conforme cu STAS-ul ne-a spus ca nu are cunostinta de astfel de informatie. Insa, atunci cand sotul meu i-a explicat ca este imprimat pe teava, cu multa amabilitate l-a invitat sa mearga impreuna sa vada. Cand a fost intrebat care este provenienta tevilor, ne-a raspuns ca sunt din Turcia. La final ne-a multumit pentru informatia pe care i-am transmis-o spunand ca ii este de folos, pentru a ajuta alti clienti.

3.    Leroy Merlin:
a.           Pentru tevile de aceeasi dimensiune au mai multe preturi, in functie de calitatea acestora si de producator.
b.           Nu ne-am putut uita la tevi, sa vedem daca sunt inscriptionate, intrucat acestea sunt asezate pe rafturi foarte inalte.
c.            Am pus si aici intrebarea daca tevile sunt in conformitate cu reglementarile in domeniu, iar raspunsul, ne-a amuzat: „Ne pare rau, insa trebuie sa va spun ca la aceasta intrebare nu putem raspunde, intrucat suntem ignoranti. Furnizorul nu ne-a dat aceasta informatie.” Ne-am amuzat, insa am apreciat sinceritatea consultantului. Probabil, in viitor, vor solicita si aceste informatii de la furnizori pentru a scapa de ignorantaJ)).
Constiinciosi, am notat si aici preturile si am pornit spre un nou magazin.

4.    Bricodepot:
a.    Nu ne-am putut uita la tevi, sa vedem daca sunt inscriptionate, intrucat acestea sunt asezate pe rafturi foarte inalte.
b.    Cam pustiu printre rafturi, nu am gasit pe nimeni care sa ne dea informatiile ce ne interesau, asa ca am notat preturile si am plecat acasa.

                  Centralizand preturile notate, acesta este rezultatul (pentru tevi cu grosimea peretelui de 1 mm).



                  In toate magazinele am gasit tevi, cu grosimea peretelui atat de 1mm, cat si de 0,7 mm. Din punctul nostru de vedere, ca necunoscatori, am considerat ca sunt mai bune tevile de 1 mm, dar totusi am pus intrebari. Peste tot ni s-a raspuns ca, fiind vorba de apartament, sunt foarte bune si cele de 0,7 mm.
                  Nu ne-am multumit cu raspunsurile date de cei de la magazine, asa ca l-am sunat pe meserias, care ne-a spus ca nici prin cap nu i-a trecut ca noi ne uitam la cele de 1 mm.

                  Avand in vedere ca informatiile cele mai complete si de baza au fost primite de la Dedeman si ca, din pacate in Romania nu avem producator de tevi de cupru, am optat sa cumparam de la Dedeman tevi de cupru de provenienta germana, cu grosimea peretelui de 0.7 mm, ceea ce ne-a adus si o economie de 652 lei.

sâmbătă, 10 septembrie 2016

JURNAL

Jurnal adus in blogosfera romaneasca de Corcodusa

Pentru astazi:
Luni, 10.09.2016, orele 18.30

Afara:
Este o seara de toamna calduroasa. Soarele isi ia ramas bun, dupa ce si azi ne-a „incins” cu razele lui stralucitoare.

Mă gândesc:
Cat de repede trece timpul. Iata ca au trecut aproape doua luni de cand am scris ultima data pe blog. Am impresia ca s-a asezat praful in casuta, ca blogul arata ca o casuta parasita, ceea ce nu-mi place, asa ca voi lua masuri. Desi nu am scris, gandul meu a fost aici, alaturi de voi, oaspetii mei dragi.

Invat:
Sa ma bucur de fiecare zi sa vad in fiecare lucru partea buna.

Sunt recunoscătoare pentru:
Ca intr-un timp relativ scurt am reusit sa renovam apartamentul. Azi am terminat si curatenia de dupa renovare, am scos tot praful, am pus perdelele si covoarele. Ehhh, alta viata, alta atmosfera. Toti suntem obositi, insa multumiti, mai ales ca o parte din lucrari le-am facut singuri. Ce mare este satisfactia vazand ce lucruri frumoase am facut.
Pentru prietenii si oamenii cu suflet frumos pe care Dumnezeu ni i-a daruit si care ne-au sustinut material si moral in acest mare proiect: renovarea apartamentului.
De asemenea, sunt recunoscatoare pentru meseriasii seriosi pe care Dumnezeu i-a trimis de fiecare data la momentul oportun, pentru parintii care ne-au ajutat (tata si socrul meu au venit de au spalat peretii, au slefuit dupa gletuirea lor, mama si socrela s-au ocupat sa ne aprovizioneze cu mancare, mama, a spalat la greu tot ceea ce trimiteam noi de pe santier).

Din bucătărie:
A fost liniste peste o luna de zile, mai exact 40 de zile. La aragaz nu s-au facut decat cafele sau a fost incalzita mancarea trimisa cu atata drag de mama si socrela mea. Dumnezeu sa le daruiasca sanatate cu viata indelungata.
Imi este dor de gatit, de prajiturit.

Ce mai mesteresc:
In aceasta perioada am mesterit altele, decat ceea ce mesteresc de obicei,. Am schimbat domeniul, astfel ca am invatat sa chituiesc gresia, am vopsit ornamentele de piatra din balcon, am dat cu vopsea lavabila.

Intentionez sa:
Sa invat cat mai multe lucruri si sa incep noi proiect despre care sigur am sa va povestesc si voua, oaspetilor dragi ai casutei noastre
.
Ceea ce astept (sper):
Sa plec in concediu, sa colind, sa vad lucruri frumoase.

Citesc:
Nimic.

Ascult:
Nimic.

În casa:
Totul este curat, iar eu si sotul ne pregatim sa plecam in vizita.

Ce planuri am:
Sa reusim sa dam inapoi banutii pe care prietenii ni i-au imprumutat cu mare drag.


In cateca cuvinte, cam acesta este Jurnalul de azi. Va astept in continuare cu drag in casuta noastra.