miercuri, 12 iunie 2019

“CHESAPEAKE SHORES”


SERIALUL “CHESAPEAKE SHORES”


          Viata are un ritm trepidant, totul se realizeaza pe mare fuga, timpul devine insuficient, insa la un moment dat, parca simtim nevoia sa punem punct si sa o luam de la capat.
          Weekend-ul acesta am fost singurica, pentru ca sotul a fost in deplasare, astfel ca am considerat ca este unul dintre acele momente cand se poate pune punct la orice activitate pentru doua zile.
Si cum poate fi petrecut un astfel de timp, cand refuzi sa gatesti, sa speli, sa faci conserve sau cine stie ce alte activitati administrativ-gospodaresti? Variantele ar fi: citit – la o privire fugara aruncata in biblioteca nu am gasit nimic care sa ma atraga, la TV, in afara de emisiunea concurs “Castiga Romania”, nu este nimic interesant, asa ca ultima varianta a ramas: Netflix.
Dupa cautari si multe renuntari, foarte sceptica, am inceput sa vizionez serialul “Chesapeake Shores”, un serial de 3 sezoane, fiecare cu cate 10 episoade. Subiectul filmului il constituie familia O’Brien, o familie cu cinci copii din oraselul “Chesapeake Shores”, un mic orasel aflat la malul oceanului. Filmul incepe cum, intr-o dimineata, dna O’Brien alege sa plece la New York, despartindu-se de sotul ei. Actiunea filmului, in schimb, se petrece dupa 15 ani, cand copiii au devenit deja adulti. Pe parcursul celor 30 de episoade, aflam despre realizarile si frustrarile celor 5 copii, despre bunica ce a tinut locul mamei, despre felul cum este privita intoarcerea mamei, care isi doreste sa-si vindece copiii de suferintele prin care au trecut. Toate acestea sunt impletite si cu frumoase povesti de dragoste. La toate acestea se adauga peisaje minunate, oraselul fiind amplasat pe malul marii.
Filmul a incercat, si cred ca a si reusit, sa scoata in evidenta faptul ca, fiind inconjurati de dragostea celor din jur, putem trece peste toate obstacolele si chiar ne putem vindeca de suferinte.
Un film usor, delectant, care te indeamna la visare si care spune “La vie en rose”.





Niciun comentariu: