marți, 19 martie 2019

PRIMAVARA






Primavara in gradina

          Primavara si-a intrat in drepturi, asa ca am inceput sa mergem la tara. Desi putin cam tarziu, ne-am gandit sa punem in gradina si ceva pomi fructiferi. Ce placere mare este vara, cand culegi fructele.
          Auzind colegii ca vreau sa cumpar pomi fructiferi, mi-au recomandat sa merg la Bricodepot, pentru ca acolo sunt preturi ieftine. Intr-adevar, am gasit pomi fructiferi la pretul de 10,50 lei/buc, insa stocul era pe sfarsite. Voiam sa cumparam un par, un gutui si un visin. Nu am gasit, asa ca am cumparat un cires amar si un cires rosu. Margand spre casele de marcat, am vazut ca aveau coarde de vita-de-vie - struguri albi de masa - si lastari de coacaze negre. Credeti ca doar le-am admirat? Va inselati. Am cumparat o coarda de vita de vie si una de coacaze.

          De la Bricodepot am pornit spre Dedeman pentru a gasi gutui. Nici aici nu am gasit gutui, dar am gasit par si…….dud negru. Mare bucurie in suflet am avut cand am gasit dud. Dudele sunt fructele preferate ce-mi aduc aminte de copilarie. In satul bunicilor erau foarte multi duzi pe la porti si, orice drum facut in sat era insotit de o gustare binemeritata de dude. 
La Dedeman pretul pomilor fructiferi era de 15,90 lei.
Inarmati cu pomii fructiferi am pornit spre casa socrilor unde i-am plantat, mai putin dudul. Pe acela l-am plantat la parinti in curte.







Niciun comentariu: