miercuri, 10 octombrie 2018

LA SIBIU


CONCEDIU LA ALBOTA SIBIU – ZIUA A PATRA


            Toata noaptea a plouat, insa spre dimineata cerul s-a limpezit si soarele cald de toamna ne-a invitat la o noua drumetie.
            Fiind asa de aproape de Sibiu, nu se putea sa nu ajungem si in acest frumos oras. Desi ne-am propus sa vizitam toate obiectivele turistice ale orasului, aglomeratia intalnita cu ocazia interesantului eveniment ITO 2018 ne-a facut sa ne revizuim programul.
            Singurul muzeul pe care l-am vizitat a fost muzeul “Loja chitarelor”, de fapt colectia particulara de chitare si instrumente muzicale a domnului Viorel Cordos.




Pentru a ajunge la muzeu, din Piata Mare a orasului se trece printr-o curte interioara cu cladiri foarte vechi.


            In cadrul colectiei pot fi admirate numeroase chitare cu autograf, chitare vechi la care au cantat artisti consacrati in domeniu, precum si alte diverse instrumente muzicale: laute, cutii muzicale, mandoline, cimpoaie, balalaici, tintere, etc. Artistul poveste cu multa pasiune despre fiecare din instrumentele colectionate. Este o placere sa il asculti.








            Plimbandu-ne prin Piata mare si savurand o inghetata am descoperit un magazin de tip consignatie ce avea la vanzare lucruri handmade: icoane pictate pe sticla, diverse aranjamente realizate din panusi de porumb, obiecte realizate din lut si multe alte lucruri frumoase. Initial, am crezut ca este o sala de muzeu.









            Norii care incet-incet au acoperit tot cerul ne-au dat semnalul de plecare, cu hotararea de a dedica Sibiului un intreg week-end.
            Pe drumul spre Albota, in localitatea Vestem se afla o manastire noua, manastirea Vestem, cu hramul Inaltarea Domnului.
Intregul edificiu a fost ridicat de maica stareta Epiharia Predescu, cu ajutorul banilor primiti de la oameni. Chiar ne spunea ca nu a primit nici un ajutor de la Primarie sau de la alta institutie, ci tot ceea ce s-a construit a fost posibil ca urmare a darniciei si bunatatii crestinilor.




Urmatoarea destinatie a fost Albota.

Niciun comentariu: