marți, 17 iulie 2018

TARG MEDIEVAL


TARGUL MEDIEVAL DE LA PLOIESTI



            In miez de vara, batranul Bulevard cu Castani din Ploiesti a fost gazda Targului Domnesc. Standurile ce evocau o perioada demult apusa, cunoscuta doar din carti – epoca medievala - au constituit principalul punct de atractie al targului. Aici, copiii si nu numai, au facut cunostinta cu portul specific perioadei, cu armele de lupta, precum si cu modul de  organizare a taberelor de lupta. Iar cand mai ai ocazia de a trage cu arcul, de a vedea si “manui” pusti si baionete, distractia este asigurata.








            Continuand plimbarea, au putut fi admirate lucrari ale artizanilor si mesterilor populari.
            Lemnul, atat de folosit in perioada medievala, a fost prezentat foarte frumos de un batran artizan. Acesta, prin talentul lui, a pus in valoare, in mod elegant, diverse obiecte.





.

            Lumanarile, ce reprezentau seara principala sursa de lumina, au fost si ele prezente, in numeroase forme, culori si arome.




            Intotodeauna plimbarile fac pofta de mancare, asa ca vizitatorii targului au fost intampinati de carciumarii ce au oferit din plin mancaruri traditionale (sarmale, tocanita ardeleneasca, gulas, saramura de peste, ciolan la gratar si multe alte bunatati)









sau mai putin (midii, creveti si scoici), ce au oferit un spectacol minunat ochiului la cat de apetisant aratau, nasului-cu mirosurile imbietoare, iar pentru cele gustate nu pot sa spun decat ca au produs un curcubeu de arome pe cerul gurii.







Si pentru ca de la o masa copioasa nu pot lipsi dulciurile, ele au fost prezente si la targ si ne-au atras prin varietatea, prospetimea si gustul lor. 










Nu puteai sa pleci fara sa savurezi o cafeluta la nisip.



  
A fost o idee interesanta, ce a oferit o diversificare in programul de week-end al ploiestenilor.

Niciun comentariu: