joi, 15 februarie 2018

POVESTI DE DRAGOSTE


Alte carti citite




Sa vorbim despre dragoste: Celia, eroina romanului, este medic si lucreaza la cabinetul doctorului Reggie, medic endocrinolog. De asemenea, este si tutorele nepoatei ei, Fiona, ca urmare a mortii parintilor intr-un accident de circulatie. Bunicii din partea mamei, care traiesc in Australia, doresc sa preia ei tutela asupra fetitei, pe motiv ca in Anglia nu este mult soare, lucru care pe Celia o ingrijoreaza foarte mult.
Si, pentru ca intotdeauna un necaz aduce dupa el altele, doctorul Reggie a murit, iar cabinetul a fost preluat de fratele vitreg al acestuia, doctorul Alan Granger, profesor universitar.
Insa, dupa furtuna vine si vreme buna pentru ca incet-incet dragostea se infiripa intre cei doi.

O femeie de onoare: Molly este bucatareasa si, impreuna cu prietena ei Beth au o firma de servire a dineurilor la domiciliul, o mica afacere in plina dezvoltare. Dupa o perioada de 2 ani de lucru intens, Molly pleaca in vacanta si crede ca se indragosteste de Jeremy. Insa, cand acesta o viziteaza la Sidney si merg impreuna la un spectacol de balet, afla, intr-un mod foarte umilitor, ca este insurat. In pauza spectacolului, cumnatul acestuia, Richard Pembroke, intr-un mod foarte dur ii aduce la cunostinta faptul ca Jeremy este insurat. Afland acest lucru, Molly il respinge pe Jeremy, ii da o replica extrem de acida lui Richard Pembroke in auzul tuturor, dupa care paraseste foaierul Operei.
Intamplarea a facut ca cei doi, Molly si Richard, sa se intalneasca la un dineu, organizat de un cunoscut al lui Richard si la care meniul era asigurat de firma lui Molly. In timpul dineului, fiecare dintre ei isi da seama ca l-a nedreptatit pe celalalt si stabilesc noi intalniri. Dragostea isi face aparitia, insa obstacolele se ivesc la tot pasul.

Insula fericirii: Alaine, o tanara de 25 de ani, vanzatoare la un mic magazin, este mamica adoptiva a unei fetite de 4 anisori. Mama acesteia a murit la nastere, iar tatal a rugat-o pe Alaine sa aiba grija de fetita o perioada. De fapt, acesta a plecat si nu s-a intors sa-si reia copilul, astfel ca micuta este crescuta de Alaine si matusa ei, o doamna batrana si bolnava.
Alaine are o sora geamana, Estelle, careia ii place viata, distractia si banii. La un moment dat, un grec s-a indragostit de Estelle si a cerut-o in casatorie. Insa aceasta a facut haz de sentimentele lui si l-a parasit.
Alaine o vizita foarte des pe sora ei si, la una din vizite, Estelle era foarte necajita ca nu poate pleca in Grecia in croaziera pentru ca se ivise o alta ocazie. Atunci, Alaine ii propune sa plece ea, folosind pasaportul surorii ei.
Pe vas Alaine l-a cunoscut pe Yorgo, un grec incantator, ce s-a purtat cu ea minunat, pana cand a reusit sa o rapeasca si sa o duca la locuinta lui. De fapt Yorgo era unchiul tanarului inselat de Estelle, care voia doar sa se razbune.
Cand a vazut ca s-a inselat, a fost deziluzionat ca un s-a putut razbuna, dar, in acelasi timp si fericit, pentru ca se indragostise de Alaine.

Niciun comentariu: