marți, 4 octombrie 2016

COVASNA SI TINUTUL SECUIESC

CONCEDIU 2016 – COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (I)

            Dupa o perioada de munca in ritm sustinut, atat la serviciu, dar mai ales acasa, a sosit si concediul mult dorit. Pentru ca zilele de concediu au fost putine (doar 6), ne-am gandit sa mergem intr-o statiune cat mai apropiata de Ploiesti, intr-un loc unde nu am mai fost, un loc in care sa ne odihnim, dar sa ne si plimbam. Tot cautand si cautand, am optat in final pentru Covasna, mai ales ca unul dintre colegii sotului o tot lauda si lauda si un hotel nou - Hotelul Mercur.
            Desi initial Covasna nu-mi spunea mare lucru, hotelul nici atat, am zis sa dau o sansa statiunii. Ma gandeam ca avem nevoie de multa odihna, asa ca daca nu avem ce vizita, cel putin ne vom odihni.
            Cu bagajul facut in graba, „pe ultimii 25 metri” (adica cu o ora inaintea plecarii), pe data de 12 septembrie, in jur de ora 12,00 am pornit la drum. Dupa o calatorie placuta de numai 3 ore, am ajuns la hotel.
            Hotelul este amplasat la marginea padurii, in frumoasa zona Valea Zanelor. Primul lucru ce ne-a bucurat a fost linistea de aici. Aveam senzatia ca timpul s-a oprit in loc.
            Ne-am cazat, de pe balcon am admirat peisajul, dupa care, plini de curiozitate, am pornit agale, la o mica plimbare.


vedere de pe balcon

tot vedere de pe balcon

Hotelul Mercur

la plimbare prin  statiune


mocanita

un mic parc in curtea spitalului de cardiologie


Seara, dupa o cina usoara servita pe terasa restaurantului, ne-am facut planuri pentru a doua zi. Astfel, am stabilit ca vom merge in Targu Secuiesc, pentru a ne plimba prin oras si a vizita Muzeul Breslelor.

Niciun comentariu: