vineri, 16 septembrie 2016



RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A CINCEA


            Marti dimineata, echipa s-a prezentat la lucru, au desfacut toata instalatia sanitara veche si, asa cum au promis, au turnat sapa. Dupa care ne-au spus ca trebuie sa gasim zidar neaparat pentru ca ei nu pot continua lucrarile in baie pana cand peretii nu sunt reparati si gletuiti si nici nu pot astepta prea mult, intrucat sunt chemati si la alte lucrari.
            Au fost date telefoane la prieteni si cunoscuti pentru a gasi un zidar. Intr-un final, seara tarziu l-am gasit pe nea Gigel, vecinul unui domn care ii face mici reparatii bunicii noastre, Ica. A venit, a vazut ce trebuie facut, ne-a spus ca manopera pentru zidit, gletuit si dat cu vopsea lavabila este de 500 de lei. Am acceptat, asa ca ne-a dat lista de materiale si a spus ca ne vedem a doua zi. Vazand cat de mult este de lucru, pretul cerut pe manopera ni s-a parut corect.
            O noua seara prin magazine. De fiecare data cand am mers sa cumparam materiale, am constatat ca Dedeman este magazinul unde gasim exact ceea ce ne trebuie, iar preturile sunt mai ieftine comparativ cu celelalte magazine, drept pentru care am renuntat de a mai colinda peste tot. Pentru materiale am mers, vorba romanului: „punct ochit, punct lovit’.
            Dupa ce am cumparat materialele de zidarie, pentru ca tot era seara tarziu si nu mai puteam face nimic, am zis sa profitam de timpul care mai ramasese pana la inchiderea magazinului si sa ne uitam la cabine de dus. Spre marea noastra bucurie, consultantul din acea seara a fost extrem de amabil si ne-a raspuns la toate intrebarile noastre.
            Din start am respins ideea cabinelor de dus pe role, pentru ca sunt destul de greu de intretinut. Apa fiind dura, cu timpul, se vede foarte urat in cantul rolelor. Pe de alta parte, m-am gandit ca nu sunt nici foarte rezistente si nici aspectuoase (din punctul meu de vedere. Stiti cum e; nu e frumos ce e frumos, e frumos ce place fiecaruia).
            In showroom-ul magazinului aveau afisate trei tipuri de cabine de dus, foarte frumoase si rezistente. Ceea ce le deosebea era modul de deschidere a usilor, lucru reflectat si in pret.
            Tot in showroom am vazut lavoare foarte frumoase de sticla, asa ca, in momentul in care s-a dat semnalul de inchidere a magazinului, stiam ce voiam pentru baie: cabina de dus cu usa cu deschidere simpla si lavoar de sticla.

            Muncitorii aveau front de lucru, asa ca a doua zi am pornit prin oras pentru a cauta usi. Toata lumea ne-a indreptat spre fima Kikidoor SRL. Ajunsi acolo ne-au placut modelele de usi pe care le aveau, am dat comanda si am fost programati pentru montajul lor in termen de o saptamana, ceea ce ne avantaja sperand ca renovarile se vor apropia de sfarsit. Ce a urmat la montaj a fost ceva de cosmar, lucru despre care am sa va povestesc pe larg intr-o noua postare.

Niciun comentariu: