marți, 14 iunie 2016

Teoria evolutiei

            Ce neghiobii se spun astazi in scoli cu teoria lui Darwin etc.! Desi ei insisi nu cred aceste prostii, totusi le spun ca sa-i murdareasca pe copii, sa-i indeparteze de Biserica. Cineva mi-a spus:”Sa presupunem ca pamantul are diferite componente, diferite organisme, iar Dumnezeu a luat din acestea si a facut pe om...”. „Adica, ii spun, daca nu existau acestea, Dumnezeu n-ar fi putut face pe om? Mare lucru!”. „Dar daca presupunem, imi spune iarasi, ca Dumnezeu a luat un pui de maimuta si l-a desavarsit, facand-l om?”. „Bine, ii spun, oare Dumnezeu nu putea face creatai desavarsita, adica pe om, mai ales ca a randuit pentru aceasta o zi intreaga? Trebuia sa caute piese de schimb? Cerceteaza sa vezi ce spune proorocia lui Iov care se citeste in Joia Mare. Acestea despre maimuta nici stiinta nu le mai primeste. Cati ani au trecut de cand oamenii au urcat pe Luna? Maimutele de atatia ani nu au progresat deloc; nu numai ca n-au facut nici o bicicleta, dar nici macar o trotineta. Ai vazut vreo maimuta cu trotineta? Altceva este daca iei o maimuta si o inveti sa mearga pe trotineta…”. “Dar ca sa presupunem aceasta….. Sa presupunem cealalta….”. “Ca sa fii mai sigur, nu mai spune nimic”, ii spun.
            Aceasta teorie o sustinea si un profesor universitar. Odata i-am spus:”Ia-o mai usor! Daca o vei ingriji, fasolea fasolea va deveni o fasole mai buna, iar vanata o vanata mai buna. Maimuta, daca o hranesti, daca o ingrijesti, va deveni o maimuta mai buna; nu poate deveni om. Daca un negru se afla intr-o clima rece si nu iese la soare, pielea lui se va indrepta putin, dar acela nu va inceta sa fie tot negru”. Si dupa aceea daca te gandesti ca Hristos S-a nascut om, din Maica Domnului…. Adica stramosul lui Hristos a fost maimuta? Ce blasfemie! Si nu isi dau seama ca hulesc. Arunca o piatra si nu se uita cate capete sparge. Ci iti spune:”Eu am aruncat-o mai departe decat celalalt”. Aceasta fac astazi, se minuneaza de cel ce arunca piatra mai departe. Dar nu se gandesc cate capete ale celor ce trec pe acolo sparg.
            Parinte, unii cred ca prin aceste teorii fac pe marxisti sa se apropie de Biserica.
            La inceput se pot apropia marxistii, dar dupa aceea se vor constitui ca partid in Biserica. Si vor spune:”Astazi mergeti la Biserica, dar maine nu. Acum sa faceti aceasta, maine cealalta”. Adica ei le vor randui pe toate. Iar la sfarsit vor spune:”Cine v-a spus ca exista Dumnezeu? Nu exista Dumnezeu. Va inseala preotii”. Si in felul acesta, fara sa-si dea seama, marxistii ii folosesc pe ceilalti ca sa-si realizeze scopul lor. Marxistii care au intentie buna vin, se pocaiesc si se marturisesc. De la cei care nu au intentie buna nu asteptati sa se schimbe.



(Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – parintele Paisie Aghioritul).

Niciun comentariu: