luni, 23 noiembrie 2015

Ce am mai citit


Vara si toamna sunt anotimpuri destinate plimbarilor, gradinaritului, conservelor, deci timpul este ocupat integral. Si, cu toate acestea, nu ma lasa sufletul sa nu deschid o carte si sa nu rasfoiesc cateva pagini, asa ca, m-am delectat cu doua carti frumoase, palpitante, pline de aventuri.
Una dintre cartile pe care le-am recitit a fost „Singur pe lume” de Hector Malot, o carte care mi-a placut cand am citit-o copil fiind si care acum mi-a mers la suflet.
Am incercat sa vad lumea cu ochi de copil, astfel ca, impreuna cu eroul principal, Remi, m-am plimbat prin Franta, am urmarit spectacolele date de acesta impreuna cu Vitalis si trupa lui, am simtit frigul si foamea, dar si bucuria si entuziasmul lui atunci cand a pornit la drum spre tusa Barberin.
O carte pe care o recomand tuturor indiferent de varsta.





Dupa aceasta carte, in concediu, am savurat „Cei trei muschetari” de Alexandre Dumas. Asa ca am trecut din lumea copilariei, in lumea muschetarilor, a intrigilor de tot felul, in lumea plina de farmec a anului 1626. O sa spuneti ca a fost difuzat filmul de prea multe ori pentru a mai prezenta interes cartea. Nu se compara vizionarea filmului cu citirea cartii, asa ca va recomand sa va delectati citind cartea.






Niciun comentariu: