marți, 22 septembrie 2015

IN MOLDOVA

A PATRA ZI DE CONCEDIU – DIN NOU LA DRUM


            Dupa micul dejun am pornit din nou la drum. De data aceasta, am pornit spre Bistrita Nasaud prin pasul Tihuta, pentru a ne opri in Poiana Stampei si a vizita muzeul de acolo, apoi manastirile Poiana Fantanele si Podu Cosnei.
            Desi soarele ne mangaia cu razele lui, vantul care batea cu putere facea ca vremea sa fie destul de racoroasa.
            Manastirea Poiana Fantanele se afla in statiunea cu acelasi nume, amplasata pe soseaua ce strabate pasul Tihuta. Manastirea are o cruce monumentala (inaltimea acesteia este de 30 de m) care se poate vedea din departare.
            Manastirea Poiana Fantanele aflata la aproximativ 200 de metri de sosea, este o oaza de liniste si odihna duhovniceasca. In ziua in care noi am vizitat aceasta frumoasa manastire, maicile pregateau pe terenul din apropiere altarul de vara pentru serbarea hramului manastirii „Nasterea Maicii Domnului”.









            Manastirea Poiana Fantanele a fost destinatia finala a calatoriei noastre din ziua de 4 septembrie. Plecand de la manastire, am oprit la una dintre pensiunile intalnite si am savurat o cafea delicioasa.
            Desi pe internet apar informatii ca in Poiana Stampei sunt obiective turistice ce pot fi vizitate, nu am reusit sa le gasim, acestea nefiind semnalizate prin indicatoare.
            Cu parere de rau, am pornit mai departe, spre manastirea Podu Cosnei, o manastire aflata in plina reconstructie. Ajungand in jurul pranzului, am gasit biserica inchisa (probabil ca muncitorii se aflau la masa), asa ca am facut cateva poze si am plecat spre Vatra Dornei, unde am facut o noua plimbare prin statiune. Ploaia insa, ne-a trimis destul de repede catre Baza de Tratament.









O noua zi de concediu, petrecuta in liniste si admirand locurile frumoase cu care a inzestrat Dumnezeu tarisoara noastra, locuri incarcate de istorie si spiritualitate.

Niciun comentariu: