vineri, 24 iulie 2015


ZACUSCA DE DOVLECEI
 

            Zilele trecute am adus de la tara dovlecei, rosii, castraveciori. Si cum socrelina si mama ne-au dat mai mult decat am fi putut noi manca, din dovlecei am facut repede-repede cateva borcane de zacusca.

            Reteta este urmatoarea:

-       1 kg dovlecei, se curata de coaja si samburi daca sunt mai maturi si se taie cubulete;

-       1 kg de ceapa, se curata si se taie solzisori;

-       2,5 kg rosii, se decojesc si se taie cuburi;

-       200 ml ulei;

-       sare, piper



Intr-o cratita, caleste putin ceapa in uleiul incins (doara pana capata culoare aurie).

 

Se adauga rosiile, se mai lasa sa dea 2-3 clocote.

 



Se adauga dovleceii.
 




Se potriveste zacusca de sare si piper si se da la cuptor timp de 45 minute, la o temperatura de 180oC sau pana cand se ridica uleiul deasupra.

 Se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, se capseaza si apoi se pune la cuptor pentru sterilizarea finala timp de 30 minute la o temperatura de 1000C.



Se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa care se eticheteaza si se pun in camara.

 




Niciun comentariu: