joi, 23 iulie 2015

Lumea frumoasa a cartilor


Lumea frumoasa a cartilor


Timpul trece cu viteza naucitoare, sunt multe lucruri de rezolvat zilnic, atat la serviciu, cat si acasa, astfel incat nu mai realizam cat de repede trece ziua, saptamana, etc., nu mai avem timp pentru micile noastre placeri. Si, totusi, cu „eroism” nu renunt la cele cateva momente de liniste in fiecare seara, la cateva momente in care sa citesc.

Una dintre cartile citite si pe care o recomanda este „Crima si pedeapsa” de Dostoievski


Romanul descrie povestea lui Rodia Raskolnikov, un student sarac, care, pentru a scapa de saracie o omoara si o jefuieste pe camatareasa Aliona Ivanovna si pe soa acesteia. Pe tot parcursul romanului, autorul urmareste trairile lui Rodia Raskolnikov dupa crimele infaptuite.

A doua carte pe care am reusit sa o citesc este “Procesul” de Franz Kafka

Chiar în ziua în care împlinește 30 de ani, Josef K., un funcționar oarecare din cadrul unei banci, este vizitat de două persoane care-l anunță că împotriva lui s-a deschis un proces și că, din acel moment, este arestat, deși lăsat în continuare în libertate. Fiind convocat la tribunal in duminica imediat urmatoare arestarii, Joseph K, dupa indelungi cautari, gaseste sala de judecata in pdul unei case, printre camerele locatarilor. Desi incearca sa-si sustina nevinovatia, acesta nu este luat in seama de catre judecator.

După alte câteva zile, K. primește vizita unchiului său, care, auzind de proces, vine să-i acorde ajutorul sau. Astfel, ii face cunostinta cu avocatul Hudd, care preia cazul lui K.. Enervat de calmul lui K., unchiul îl duce la o bună cunoștință de-a sa, avocatul Huld.

Dupa un an de zile de la arestare, adica exact în seara zilei în care eroul împlineşte 31 de ani, este luat de doi necunoscuţi, dus într-o pădure şi ucis. Moartea personajului este la fel de miseleasca, la fel ca si intregul proces.

Niciun comentariu: