marți, 30 iunie 2015

BOUNTY FAIR


Simplitate si talent


Pentru ca saptamana care a trecut a fost incarcata si agitata, am declarat ziua de duminica, zi de odihna totala, asa ca, dupa Sfanta Litughie, am servit un pranz delicios in care „vedeta” a fost pestele si am plecat la drum.

Pornind de la recomandarile de week-end ale celor de pe blogul Povesti de Calatorie, ne-am decis sa mergem la Bucuresti, la „Bounty Fair”, un eveniment al creatorilor de produse hand-made, si bine am facut.

Drumul nu a fost aglomerat, asa ca am ajuns destul de repede in Bucuresti. Cand am trecut pe langa ASE mi-am adus aminte de anii studentiei, de anii tineretii, ani care au trecut extrem de repede, dar care au lasat in suflet amintiri frumoase.

Mergand mai departe, am ajuns la Spitalul de Urgenta Oftalmologie unde, in imediata apropiere am gasit o parcare cu plata. Am lasat visinica acolo si am pornit agale spre Casa Universitarilor. Zona foarte frumoasa, linistita, o zona in care se imbina foarte frumos cladirile vechi cu aspectul lor arhaic cu cladirile noi, cu un aspect usor elegant.

Odata ajunsi, am achitat taxa de intrare si, deja am intrat intr-o alta lume, insotiti de un fond muzical delicat. O lume a creatorilor de frumos, o lume in care din orice lucru banal si simplu pot fi realizate lucuri extrem de frumoase.

Astfel, am avut ocazia sa admiram bijuterii diverse si variate, create din numeroase tipuri de pietre si margele folosind tehnici care de care mai inedite. Dintre toate ne-au atras privirile bijuteriile pictate sub lupa, create de Alexandra Piriianu, precum si bijuteriile din portelan modelat si pictat manual realizate de Brandusa Ungurasu.

Am admirat numeroase aranjamente florale, unele mai frumoase decat altele, atat din flori naturale cat si din.......hartie (realizate prin tehnica quilling). Minunate.

Ne-am oprit la un alt stand, unde ne-am delectat privirile cu obiecte de imbracaminte pe care erau aplicate mici si delicate mileuri crosetate. Doamna care avea standul chiar povestea ca lucrurile crosetate sunt mult prea frumoase pentru a fi uitate undeva, printr-un sertar.

O alta vedeta a acestui eveniment a fost lemnul: standuri cu produse din lemn, mai mici sau mai mari, pictate, sculptate sau infrumusetate prin aplicarea fotografiilor. Un astfel de stand a fost acela al doamnei Claudia Gheorghe, care ne-a si permis sa facem o fotografie.



 

Dulceturile naturale ale doamnei Veronica, realizate in combinatii inedite, ne-au incantat privirea si, in acelasi si papilele gustative.

 
 

In aceasta atmosfera incarcata de frumos, am vrut sa servim o cafeluta, insa si altii au fost doritori, iar locurile limitate.

Dupa ce am privit, admirat si apreciat, am pornit agale spre masina cu gandul de a pleca spre casa. Pe drum ne-am razgandit si ne-am oprit  la Muzeul Satului unde se desfasura Targul Organizat cu ocazia sarbatoririi Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Aici am vizitat casele in care mosii si stramosii nostri au locuit, fiecare cu arhitectura ei realizata in functie de zona. In curtea fiecarei case se aflau mesteri ce ofereau spre vanzare diverse produse traditionale romanesti. Astfel, se puteau admira si cumpara opinci si costume nationale, straite si scoarte, oua incondeiate, produse apicole sau produse din lapte si carne realizate in gospodariile proprii, icoane pe sticla si lemn, diverse alte obiecte din lemn si multe, multe alte lucruri frumoase, create cu talent, migala si pasiune.

La plecare ne-am oprit sa vizitam expozitia de costume populare de nunta. Am admirat costumele populare, obiecte de patrimoniu, din diversele zone ale tarii, precum si doua costume purtate de Regina Maria.

Acestia sunt romanii: harnici, talentati, cu dragoste pentru tot ceea ce inseamna frumos. Din mainile lor ies lucruri extrem de frumoase, dar care sunt putin apreciate.
 
 
 
 




 
 
 
 
 


 


 

Niciun comentariu: