duminică, 8 martie 2015

Marturisirea taie drepturile diavolului

Pentru a se indeparta inraruirea diavoleasca de la oameni si pentru a putea gandi cat de cat sanatos, acestia ar trebuis sa mearga la un duhovnic sa se marturiseasca. Acum ei nu pot nici macar gandi din pricina influentei diavolesti. Pocainta si marturisirea taie drepturile diavolului. Cu putin timp mai inainte a venit in Sfantul Munte un vrajitor si a ingradit cu tarusi si plasa o portiune de teren aproape de Coliba mea. Daca ar fi trecut pe acolo unul nemarturisit, ar fi patit ceva rau si nu ar fi stiut de unde-i vine aceasta. De indata ce le-am vazut, am facut cruce si am trecut prin mijloc; le-am destramat. Dupa aceea vrajitorul a venit la Coliba, mi-a spus toate planurile lui si si-a ars cartile. Asupra unuia ce este credincios, merge la biserica, se marturiseste, se impartaseste, diavolul nu are nici o putere, nici o stapanire. Face numai putin „caf-caf”, ca un caine ce nu are dinti. Insa asupra unuia ce nu e credincios sii ii da drepturi, are mare stapanire. Il poate omori; are dinti si il sfasie. Potrivit cu drepturile pe care i le da un suflet, tot atat de mare este si stapanirea diavolului asupra lui.
            Chiar si atunci cand moare cineva si estge pregatit duhovniceste, urcarea sufletului la Cer este ca alergarea unui tren dupa care se tin cainii latrand. Unii latra in urma lui, iar altii inaintea lui, iar altii inaintea lui, dintre care mai calca si cate unul. Iar daca nu este pregatit, este ca si cum s-ar afla intr-un tren care nu poate alerga cu viteza, deoarfece ii sunt stricate rotile, ii sunt deschise usile, iar cainii intra inauntru si chiar musca pe vreunii.
            Cand diavolul a dobanditdrepturi mari asupra omului si il stapaneste, atunci trebuie sa se gaseasca pricina, pentru ca astfel sa i se taie drepturile. Altfel, oricata rugaciune ar face ceilalti, diavolul nu pleaca, ci il secatuieste pe om. Preotii citesc intr-una exorcisem, dar in cele din urma plateste tot omul, caci este chinuit si mai mult de diaovl. Omul trebuie sa se pocaiasca, sa se marturiseasca, sa taie drepturile ce le-a dat, si dupa aceea va pleca diavolul. Altfel, se va chinui. I se citesc exorcisme o zi, doua zile, saptamani, luni, ani de zile, dar diavolul nu pleaca, pentru ca i s-au dat drepturi.


 (Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – Parintele Paisie Aghioritul)

Niciun comentariu: