vineri, 6 martie 2015



Oamenii indepartati de Dumnezeusunt mereu nemangaiati si de doua ori chinuiti. Cel ce nu crede in Dumnezeu si in viata viitoare, pe langa faptul ca ramane nemangaiat, isi osandeste si sufletul sau vesnic. De la stapanul la care lucrezi, de la acela vei lua si plata. Daca lucrezi la stapanul cel negru, iti face viata neagra inca de aici. Daca lucrezi pentru pacat, vei fi platit de diavolul. Daca lucrezi pentru virtute, vei fi platit de Hrisots. Si cu cat vei lucra mai mult pentru Hristos, cu atat vei straluci mai mult si te vei veseli. Dar noi spunem: „Suntem prosti sa lucram pentru Hristos?”Insa aceasta este infricosator! Sa nu recunoastem jertfa lui Hristos pentru om! Hristos S-a rastignitca sa ne elibereze de pacat, ca sa curateasca tot neamul omenesc. Ce a facut Hristos pentru noi? Si ce facem noi pentru Hrisots?
            Lumea vrea sa pacatuiasca, dar Il vrea si pe Dumnezeu sa fie bun. El sa ne ierte, iar noi sa pacatuim. Noi adica sa facem orice vrem, iar Acela sa ne ierte. Sa ne ierte mereu, iar noi sa ne vedem de treaba noastra. Oamenii nu cred, de aceea dau navala la pacat. Tot raul de acolo incepe, de la necredinta. Nu cred in cealalta viata si de aceea nu iau in considerare nimic. Nedreptatesc, isi parasesc copiii....Se fac lucruri.....pacate grele. Nici Sfintii Parinti n-au prevazut in Sfintele Canoane astfel de pacate – precum a spus Dumnezeu despre Sodoma si Gomora: „Nu cred sa se faca astfel de pacate; sa merg sa vad!”
            Daca oamenii nu se vor pocai, daca nu se vor intoarce la Dumnezeu, isi vor pierde viata cea vesnica. Omul trebuie ajutat sa priceapa sensul cel mai profund al vietii, sa-si revina, ca sa simta mangaierea dumnezeiasca. Scopul omului este si sa urce duhovniceste, nu numai sa nu pacatuiasca.


(Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – Parintele Paisie Aghioritul)

Niciun comentariu: