joi, 12 iunie 2014

LA DINTR-UN LEMN


Zi frumoasa de Rusalii


      Pentru ca de Rusalii a fost zi libera si pentru ca ne simteam cu sufletul incarcat de greutatile de zi cu zi, impreuna cu sotul meu am pornit dimineata devreme spre un loc tare drag sufletului nostru, un loc de unde plecam intotdeauna „refacuti” sufleteste, „Manastirea Dintr-un Lemn” de la Ramnicu Valcea.

            Asa ca dis de dimineata, in jur de ora 6.00 ne-am urcat in masinuta noastra noua J) si am pornit spre manastire, trecand prin Bucuresti pentru a o lasa pe fiica noastra la camin. A invatat duminica toata noaptea si nu ne-a lasat sufletul sa o lasam sa plece cu trenul. Bineinteles ca pana la Bucuresti a condus ea.

            Dupa ce ne-am lasat puiul la camin, am pornit spre Ramnicu Valcea pe autostrada. Ne-a oprit doar la o benzinarie sa luam cafea. Desi ne-am dorit sa ajungem la slujba, din pacate nu am reusit.

            Cand am ajuns, ne-am dus la chilia maicii pe care o cunoastem acolo, o maica batrana, dar de o vitalitate si credinta extraordinare. Cand ne-a vazut mare i-a fost bucuria. Chiar se gandea ce este cu noi de nu am mai fost pe acolo de ceva timp. Dupa ce ne-am odihnit in chilia racoroasa, am pornit catre biserica, unde l-am intalnit pe parintele Ghenadie, un alt om tare drag sufletului nostru, care are marele dar de a ne linisti. Indiferent cat de multe probleme am avea si la care parca nu gasim rezolvare, dansul ne linisteste si ne da solutii. Dupa ce am tot vorbit si am cerut si primit sfaturi, l-am rugat pe parinte sa ne sfinteasca si masina.

            Cu toate problemele rezolvate, cu burtica pusa la cale (caci acolo facem ascultare si mancam), am pornit fericiti spre casa.

            Am ajuns seara, in jur de ora 18.00, obositi si fericiti. Abia astept sa ne intoarcem acolo.
Si cateva poze:
 
- intrarea in manastire, vazuta dinspre biserica ( de pe scarile ce duc la biserica)
 
- chili ale maicutelor.
 
 
 
- si masinuta noastra pregatita pentru binecuvantare;
 

 

 

 

Niciun comentariu: