miercuri, 4 iunie 2014

Am schimbat masinuta

Am schimbat masinuta

          De ceva timp cautam sa schimbam masina pe care o avem: un TICO ce ne-a dus ani de-a randul prin multe locuri frumoase. Si pentru ca draga de ea are o venerabila varsta, am spus ca este cazul sa se odihneasca si sa luam o alta masina.
         Primul pas pe care l-am facut, a fost sa vedem ce putem achizitiona la banutii de care dispuneam (o suma nici prea mare, nici prea mica), asa ca am stabilit sa cautam o masina care sa nu fie mai veche de anul 2008, sa nu consume mult, sa nu aiba probleme la motor sau la structura de rezistenta.. Pretentii cam mari ce-i drept, dar nici nu ne grabeam.
         Al doilea pas a fost sa studiem piata: am intrebat pe la colegii si cunoscutii care se ocupa cu vanzarea - cumpararea de masini, am tot studiat site-urile cu specific de pe net, am intrebat pe la reprezentante care au si parc de masini by-back. Informatiile erau multe, care mai de care mai controversate, asa ca ne "desumflam" pe zi ce trecea. Am fost chiar la un pas de a fi pacaliti de un domn ce pusese un anunt ca vinde o masina din 2008 fiind unic proprietar. Am luat legatura cu persoana respective si am stabilit sa ne intalnim sa vedem masina. Avand in vedere ca noi nu ne pricepem, am rugat un coleg sa ne insoteasca, dar, inainte de a porni la drum, l-a sunat si el pe vanzator. Si, cand a inceput sa-i puna intrebari mai multe, a reiesit ca masina era preluata de la o firma, ca fusese accidentata si avea si kilometrajul dat inapoi.
          La un moment dat, pe pagina de net a celor de la Tiriac Auto Rulate a aparut o masina din 2008 (Kia Ceed) care intrunea toate cerintele noastre, insa cam scumpa la pret. Avand o parere foarte buna de trustul Tiriac (Banca, asigurari) am stabilit cu sotul meu sa mergem si sa ne uitam ce masini au in parc. Ne-a incantat ideea ca ofera pentru masinile vandute o garantie de 12 luni pentru partea de motor si de structura.
          Zis si facut: Joi, de Inaltare, fiind sarbatoare, dupa orele de program am pornit catinel spre Bucuresti. Odata ajunsi acolo, sotul meu s-a oprit direct la masina de pe net, desi stiam amandoi ca nu avem posibilitatea de a o achizitiona. Baiatul de la vanzari, extreme de amabil, dorea sa ne-o arate, insa prima intrebare pe care I-am pus-o a fost daca putem negocia pretul. A mers si a intrebat pe Directorul de Vanzari care a dat raspuns afirmativ, asa ca am inceput sa ne uitam, am fost sa facem cu ea cateva teste dupa care ne-am intalnit si am negociat pretul de pornire, astfel ca am ajuns la un pret accesibil pentru noi (mai mult decat ne propusesem noi), asa ca nu am stat pe ganduri si am luat-o.
       Cei de la Tiriac ne-au facut o impresie foarte buna pentru ca:
- au fost foarte amabili (stiu, o sa spuneti ca aveau interesul sa vanda, dar am vazut si altii care aveau acelasi interes, insa un mod de abordare groaznic);
- ne-au dat toate informatiile cerute;
- ne-au acordat garantie la masina 12 luni, cu obligatia de a face la ei revizia la masina la 1000 km si la 5000 km rulati;
- au perioada de rezervare a masinii de 3 zile lucratoare;
- inainte de livrare masina este curatata, stearsa, etc (arata lacrima);
- am fost deja la revizie cu ea. Si acolo alti oameni amabili, deschisi, care au controlat si verificat inca o data masina foarte meticulous si cu foarte multa atentie.

Una peste alta, ne bucuram tare mult de achizitia facuta si recomand din tot sufletul Tiriac Auto Rulate si nicioadata nu as cumpara de la asa-zisii vanzatori care nu fac altceva decat sa insele (iertare pentru cei cativa care sunt seriosi).
       


Niciun comentariu: